31.3.2017

Moi! OMT- erikoitumisopinnot ovat jatkuneet. Viimeksi kävimme läpi rintarangan alueen tutkimista ja hoitoa. Syvennyimme mm. rintarangan liikehäiriön hoitoon mobilisoinnin ja manipuloinnin avulla. Lisäksi kävimme läpi yläraajan osalta kyynärnivelen, ranteen ja sormien alueen tutkimista ja hoitoa. Jos sinulla on rintarangan alueella, lapojen välissä tai muualla yläselän alueella tai yläraajan alueella kipuja/ongelmia, tule meille niin arvioidaan tilanteesi ja kohdennetaan hoito oikeaan paikkaan!

Kevät on jo pitkälle ja ilmat vain paranee. Vielä on loistavat hiihtokelit sekä pikku hiljaa myös juoksekelit alkavat. Se onkin hyvä muistaa, että kannattaa välillä huoltaa myös itseä!

- Sakari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.1.2017

Hyvää Uutta vuotta! Aika rientää nopeasti. Opiskeluni jatkuvat tänä keväänä tiiviisti. Kuukauden välein käyn Helsingissä seminaaripäivillä, jossa syvennytään on mm. niskan, yläraajaan, rintarangan tutkimiseen ja manuaalinen terapiaan (mobilisointi, manipulointi, pehmytkudoskäsittely). Lisäksi jatkan kevään ajan tiistaisin Oulussa käytännön harjoittelussa OMT- fysioterapeuttien opastuksessa, jossa edelleen syvennytään kliinisen päättelyn avulla oikeaan tutkimiseen ja hoitoon. Paljon olen viime vuoden aikana oppinut uutta ja oppiminen jatkuu edelleen!

Teemme tällä hetkellä kahdestaan Sakun kanssa töitä Fysio-Limingassa. Mari ei enää työskentele fysioterapeuttina meillä. Hän toimii tällä hetkellä lääkärinä terveyskeskuksessa.

Jos sinulla on tuki-ja liikuntaelinvaivoja ja kipuja, ota rohkeasti yhteyttä niin arvioidaan tilanteesi ja kohdennetaan hoito oikein! p. 0400-630916

OMT-erikoistuva, fysioterapeutti
Sakari Maikku

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.10.2016

Tervehdys!

Kesä on vierähtynyt ja syksy alkaa olemaan jo pitkällä! Nyt on hyvä aika tulla SYYSHUOLTOON!

OMT- opintoni ovat jatkuneet. Elokuussa kävin Tampereella seminaarijaksolla, jossa kävimme läpi alaselän liikekontrolliin liittyviä asioita. Jakso oli jatkoa toukokuun koulutuspäiville. Ideana on tutkimisen ja testien perusteella selvittää mahdollinen alaselän liikkeenhallinnan häiriö ja suunta, joka on myös mahdollisesti selkäkipua ylläpitävä tekijä. Tutkimisen perusteella voidaan ohjata asiakkaalle oikeat alaselän liikehallinnan kotiharjoitukset! Elokuussa myös aloitin OMT-opintoihin liittyvän käytännön harjoittelun, joka toteutuu Oulussa torstaisin ja ensi vuodesta alkaen tiistaisin.

Syyskuun aikana kävin toisen seminaarijakson Tampereelle, jossa syvennyttiin alaraajoihin. Kävimme tarkasti kävelynvaiheet läpi sekä kävelyyn liittyviä haasteita/ongelmia ja sitä, miten kävelyn ongelmiin voimme liikkeen asiantuntijoina vaikuttaa. Tämän lisäksi harjoittelimme manuaalisia taitoja alaraajojen nivelten mobilisoinnin ja manipuloinnin merkeissä. Mielenkiintoista on taas huomata, että ihminen on kokonaisuus. Esim. nilkan nyrjähdyksen seurauksena kantaluun liike voi rajoittua ja rajoitus pitkään jatkuneena voi aiheuttaa ongelmia ylempänä esim. polvessa, lonkassa tai alaselässä. Syy-seuraussuhteen selvittäminen on siis ensiarvoisen tärkeää, jotta hoito kohdistetaan oikeaan paikkaan, eikä vain keskitytä oireen hoitoon.

On tämä opiskelu kyllä antoisaa! Jos sinulla jotain kipuja tai ongelmia selän tai alaraajojen kanssa, niin tule meille niin selvitään syy ja kohdistetaan hoito oikein!

T. Sakke
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.5.2016

Morjesta!

Viime viikolla kävin neljä päivää OMT- koulutukseen liittyvässä seminaarissa. Koulutusaiheena oli alaselän ja lantion alueen tutkiminen ja hoito. Kävimme läpi alaselkäkipuun liittyvää luokittelu mallia. Suurin osa alaselkäkivuista on epäspefisejä, joka tarkoittaa sitä, että viitteitä vakavasta selkäsairaudesta tai hermojuuren toimintahäiriöstä ei ole. Tärkeää on siis selvittää alaselkäkivun syy, jotta hoito kohdistuu oikein!

Epäspesifi alaselkäkipu voidaan jakaa ei-mekaaniseen ja mekaaniseen selkäkipuun. Tässä koulutuksessa perehdyimme mekaaniseen selkäkipuun, joka on hyvin hoidettavissa fysioterapian keinoin. Tarkan tutkimisen ja kliinisen päättelyn perusteella mekaaninen selkäkipu voidaan jakaa liikehäiriöön tai liikekontrollin häiriöön. Käytännössä liikehäiriö voi alaselässä näkyä rajoittuneena liikelaajuutena sekä yhtäaikaisena kipuna esim. nostaessa lattialta esinettä. Liikkeen kontrollinhäiriössä selän hallinta voi olla heikentynyt, jolloin selän rakenteet voivat tietyllä tasolla kuormittua liikaa ja saada aikaiseksi alaselkäkipua.

Opettelimme myös liikehäiriön hoitoa, johon voidaan käyttää manuaalista terapiaa, kuten fasettinivelten mobilisaatiota, manipulaatiota sekä pehmytkudoskäsittelyä (mm. triggerpistekäsittely). Liikekontrollin häiriöön voidaan vaikuttaa liikeharjoitteilla, joilla kohennetaan syvien tukilihasten aktivaatiota sekä parannetaan selän hallintaa.

Jos koet alaselkäkipua, tule meille niin arvioidaan selkäsi tilanne ja kohdistetaan hoito oikein!

Terveisin

Sakari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.4.2016

Kevät on jo pitkällä, hiihtokelit alkavat olla lopuillaan. Ski Team Fysio-Liminka on tänä viikonloppuna SM-hiihdoissa pitämässä hauskaa mukavuusalueen ulkopuolella. :)

Muuten Sakarilla alkuvuosi on mennyt OMT-koulutuksen parissa, tehtäviä on piisassut ja hän käynyt nyt kolme seminaarireissua Tampereella. Aiheina on ollut kliininen päättely, tules patofysiologia, neurodynamiikka sekä kipu ja biopsykososiaalinen malli. Seuraava seminaari hänellä toukokuussa, jolloin syvennytään lantion ja alaselän tutkimiseen sekä niiden manuaaliseen hoitoon.

Kevään aikana olemme töissä normaalisti, joten hoitoaikoja on saatavilla hyvin Sakarille ja Sakulle.

Terveisin Fysio-Limingan porukka!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23.1.2016

Hyvää alkanutta vuotta! Uusia tuulia ja kuvioita on meillä. Olen päässyt OMT- koulutukseen (Ortopedinen Manuaalinen Terapia) ja koulutus alkoi viime vkl ensimmäisellä seminaarilla. OMT -koulutus on fysioterapeuteille ja lääkäreille suunnattu lisäkoulutus. Se kestää 2,5 vuotta ja siinä erikoistutaan tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon. OMT perustuu huolelliseen tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn, terapiamenetelminä käytetään manuaalisia tekniikoita sekä terapeuttista harjoittelua. Terapiamenetelmät valitaan tarkan tutkimisen pohjalta.

Seuraavat 2,5 vuotta tulee olemaan tiivistä opiskelua ja erittäin mielenkiintoista aikaa. Teen normaalisti tämän kevään töitä opiskelujen ohella, syksystä lähtien käytännönharjoittelu alkaa Oulussa ( 1pv/viikossa), jossa syvennytään fysioterapeuttiseen tutkimiseen ja hoitoon.

t. Sakari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.9.2015

Kesä alkaa kääntymään syksyä kohti. Olemme touhunneet työn parissa koko kesän ajan muutamia lomapäiviä lukuunottamatta. Saku on päässyt hyvin työhommiin kiinni ja tykännyt rantalakeuden alueen ihmisten aktiivisesta kuntoutusotteesta. Syksyn aikana kouluttaudumme lisää, jotta saamme teille asiakkaat parempaa apua!

Aika tosiaan menee nopeasti, kohta tulee 3 -vuotta täyteen yrityksen perustamisesta. On ollut mukavaa työskennellä Limingassa, asiakkaille kiitosta paljon! Jatketaan samaan malliin.

ps. 3- vuotias juhlan kunniaksi voitaisiinkin laittaa hierontalahjakorttia arvontaan facebookkiin. :)

t. Sakari Maikku

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.7.2015

Tänään on hyvä päivä!

Ei vain siksi, että on äitiyslomalaiselle vaunujen kanssa ulkoiluun sopiva kaunis kesäinen keli, vaan myös siksi, että meillä aloittaa tänään ammatinharjoittajana fysioterapeutti Saku Eerola.

Kesäkuussa viimeisen muutaman viikon ajan Sakari on joutunut myymään ”ei-oo”-ta saman viikon sekä seuraavankin viikon aikojen osalta. Nyt se on ohi, kun Saku astuu mukaan remmiin. Saku on Sakarin tavoin opiskellut ennen fysioterapeutin tutkintoa koulutetun hierojan tutkinnon Lapin Urheiluopistossa, eli myös häneltä saat taatusti laadukasta hierontaa fysioterapian lisäksi. Saku on valmistunut fysioterapeutiksi Rovaniemen ammattikorkeakoulusta. Erikoisosaamista löytyy neuraalikudoksen mobilisaatiosta tarkoittaen, että hän osaa auttaa esim. issias-kivusta sekä yläraajan säteilyoireista kärsiviä tietyillä erikoistekniikoilla ja harjoitteilla.

t. Mari

P.S. Vaikka heinäkuussa muu Suomi lomailee, me emme lomaile – Saat siis nopeasti fysioterapia- tai hieronta-ajan meille. Paikat kannattaa laittaa kuntoon nyt kesälomalla, koska syksyllä et taaskaan töiltäsi ja harrastuksiltasi ehdi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.6.2015

Kesäkuu on jo puolivälissä, vaikkei sitä ilmoista uskoisikaan. Pidin viikon isyys/kesälomaa ja nyt olen jo täydessä työn touhussa. Kesäkuu on ollut kiireistä aikaa, koska olen ollut yksin töissä. Heinäkuussa meillä aloittaa fysioterapeutti ja hieroja Saku Eerola, on mukavaa saada Saku remmiin mukaan. Heinäkuusta lähtien hoitoaikoja on hyvin saatavilla Sakulle sekä myös minulle!

Toivottavasti kesä tästä vielä lämpenee ja saadaan lihakset ja päänuppi rennoksi :)

T. Sakari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.5.2015

Suoritin loppuun myofaskiakäsittelyn koulutuksen viime viikolla. Koulututtajana toimi fysioterapeutti Jarmo Ahonen, joka on työskennellyt useiden maamme huippu-urheilijoiden kanssa. Somatic-Fysio koulutuskokonaisuus oli ehdottamasti paras tähän asti käymistäni koulutuksista. Kävimme kuuden koulutusjakson aikana läpi koko kehon alueen. Koulutuksen pääpaino oli lihaskalvojen manuaalisessa käsittelyssä. Lisäksi opin erittäin paljon liikeharjoitteita sekä tietoa siitä, miten keho toimii oikein liikkeen aikana. Esim. oikeaoppisessa heittoliikkeessä linkitetään koko keho mukaan alaraajasta yläraajaan asti huomioiden nivelten oikeat asennot sekä lihasten toiminta. Terapiassa voin hyödyntää saamiani oppeja kaikkien asiakkaiden kanssa.

Helatorstainkin voi hyödyntää hyvin työtekoon. Nimittäin saimme valmiiksi äiti-lapsi -jumppaohjeet kuvineen (mallina toimi Juuso 3kk). Ohjelmassa käydään perusliikkeitä yhdessä lapsen kanssa, kaikki harjoiteliikkeet pystyy tekemään kotioloissa. Varaa aika, niin katsotaan liikkeet läpi oikealla tekniikalla ja sitten eikun jumppaamaan.

t. Sakari
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.4.2015

Kävin koulutuksessa Helsingissä tällä viikolla, aiheena tällä kertaa oli alaraaja. Perehdyimme tarkemmin jalkaterään, nilkkaan ja polven alueeseen, niiden tutkimiseen ja hoitoon manuaalisen käsittelyn avulla. Vielä on pari koulutuspäivää toukokuussa ja sitten koko vartalo on käyty läpi. Kokonaisuudessaan koulutuksessa on perehdytty lihaskalvokäsittelyyn, joka yhdistettynä aktiiviseen liikkeeseen on selkeästi osoittautunut hyväksi ja tehokkaasti hoitomenetelmäksi. Lisäksi biomekaniikan ymmärryksen laajentuminen on mahdollistanut paremmin sen, että varsinainen syy kipuun tai vaivaan löytyy ja näin hoitokin kohdentuu oikean paikkaan.

T. Sakari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30.12.2014

Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Kulunut alkutalvi on mennyt nopeasti ja viimeisestä päivityksestä on jo aikaa. Sakari kävi 1.-2.12 jälleen Helsingissä koulutuksessa, tällä kertaa aiheena oli alaselkä ja lanneranka. Tuomas on puurtanut syksyn fysioterapiaopintojen loppuun saattamiseksi ja palauttanut joulukuussa opinnäytetyönsä. Mari on hyväksytty Oulun Ylliopistoon väitöskirjatutkijaksi. Tutkimuksen aiheena on vastasyntyneen lonkan dysplasian vaikutukset lonkan rakenteeseen ja yksilön toimintakykyyn nuoruudessa ja aikuisuudessa.

Alkuvuosi 2015 on perheessämme sekä yrityksessä muutosten aikaa. Mari on jäänyt äitiyslomalle Joulun alla ja perheeseemme syntyy pienokainen piakkoin. Tuomas aloittaa tammikuussa työt kokopäiväisenä fysioterapeuttina. Lisäksi tammikuussa otamme käyttöön nettiajanvarauksen, joka helpottaa jatkossa sinunkin ajanvaraustasi. Toki jatkossa ajanvaraus puhelimitse onnistuu kuten ennenkin. Sakari jatkaa ahkerasti kouluttautumista, seuraava koulutus Helsingissä on jo 8.-9.1. aiheesta lantion seudun fysioterapia.

Kiitokset asiakkaille kuluneesta vuodesta! Ensivuonna jatketaan samalla hyvällä fiiliksellä!

t. Mari ja Sakari
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.11.2014

Koulutuksessa on taas käyty pari päivää, koulutus on jatkoa kuukausi sitten käytyyn jaksoon. Tällä kertaa aiheena oli olkapään/hartian, kyynärvarren sekä käden alueen lihasten toiminnan tutkiminen sekä niiden hoito. Esimerkiksi olkapään alueella on erittäin paljon lihasperäisiä ongelmia, koska 80% olkapään tukevuudesta tulee nimenomaan lihasten kautta. Lisäksi olkapää liikkuu toiminnallisesti moneen suuntaan ja täten on altis erilaisille kuormitusperäisille vaivoille. Tämän vuoksi olkapään lihasten sekä lihaskalvojen liikkuvuus sekä lihaskunto on tärkeää.

Olkapään kiputiloja voi siis hoitaa mm. manuaalisesti lihaksia sekä lihaskalvoja käsittelemällä sekä oikeanlaisilla liike- ja liikkuvuusharjoitteilla.

Seuraavalla kerralla 1-2.12 koulutuksessa perehdytään selkärangan sekä lantion alueen tutkimiseen ja hoitoon, mielenkiintoinen aihealue on siis tulossa.

T. Sakari
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5.10.2014

Olin tällä viikolla ma-ti kouluttautumassa kaulan, pään ja leuan toiminnasta ja hoidosta. Aihe oli erittäin mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Faskiarakenteet (kalvorakenteet) ovat verkosto ympäri kehoa, ne yhdistyvät toisiinsa erillisten kudosten kautta, pinnallisen ja syvän kalvon sekä lihaskalvon kautta aina luuhun saakka. Tämän vuoksi mm. lihaskipujen hoito vaatii hyvää anatomian ymmärtämistä sekä laaja-alaista hoitoa manuaalisia faskiatekniikoita käyttäen sekä yksilöllisiä liikeharjoitteita toteuttaen.

Erityisen mielenkiintoinen aihealue oli purentaelimistöön liittyvät häiriöt ja niiden hoito. Pään ja kasvojen alueen kiputilat ovat monesti peräisin purentaelimistöstä. Leukanivelen sekä siihen vaikuttavien purentalihasten toiminnan tutkiminen on aiheellista, jos pään ja kasvojen alueella on kipuja, leukanivelen alueelta tulee rahinaa, naksahduksia, leuka on jäykkä/väsynyt tai suu ei aukea kunnolla. Leukaniveltä sekä purentalihaksia voi käsitellä manuaalisen terapian keinoin sekä omaharjoitteiden avulla.

Lisäksi kävin perjantaina hartiarenkaan ja yläraajan palpaatio sekä manuaalisen terapian koulutuksessa, jossa syvennyimme hartian/olkanivelen, kyynärnivelen sekä ranteen alueen tutkimiseen sekä hoitoon.

-Sakari
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.6.2014

SMARTUM-LIIKUNTASETELIT KÄYTTÖÖN!

Meillä käy Smartum-liikuntasetelit fysioterapeutin tekemiin harjoitusohjelmiin. Ohjelma voi olla esim. kuntosaliohjelma tai kotona toteutettava kahvakuulaohjelma. Lisää tietoa..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.6.2014

Haluatko apua jalkakipuihin ? Haittaako jalkojen kipu liikkumistasi tai lenkkeilyä? Tehdään sinulle perusteellinen alaraaja-analyysi, jossa selvitetään ja arvioidaan alaraajakivun syitä. Anna asiantuntijan auttaa!

Lisää tietoa alaraaja-analyysistä...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29.5.2014

Mari on vielä huomenna töissä Limingassa, jonka jälkeen hän työskentelee lääkärinä Raahessa kesän ajan. Elokuun alussa Mari palaa takaisin remmiin! Aikoja voi varata fysioterapiaan ja hierontaan jo elokuulle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18.5.2014

Sakari oli 16-17.5 Kävelykoulutuksesta, jossa perehdyttiin kävelyn biomekaniikkaan, virheellisen kävelyn arviointiin sekä siihen kuinka muuttaa virheellistä kävelyä.

Kävely on erittäin hyvä harjoitusmuoto, mutta jos sen aikana esiintyy ongelmia tai kipuja sitä vältetään. Jos koet, että kävely tai juoksu on hankalaa, tule meille niin tehdään sinulle yksilöllinen kävely ja alaraaja-analyysi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.-25.1.2014

Mari ja Sakari koulutuksessa Pyhäjärvellä. Aiheena alaselän liikekontrollin tutkiminen ja fysioterapia.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.12

Joulu lähestyy, anna joululahjaksi hyvää oloa ja mieltä! Meiltä kaikki palvelut lahjakortteina! Esim. Hieronta 60min 40€ tai Hieronta 90min 58€

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
25.11

HOXHOX! Tämän viikon perjantaille 29.11 saa hierontaan vielä ilta-aikoja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
29.10

Marraskuussa meillä aloittaa hierontatyöt Tuomas Säkkinen. Tuomas on koulutettu hieroja / urheiluhieroja, ja opiskelee fysioterapeutiksi. Lisäksi hän on myös liikunnan ohjaaja, eli osaamista löytyy monipuolisesti. Tuomakselle saa hyvin myös ilta-aikoja!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.-28.10

Olemme lomalla to 23.10 - ma 28.10. Saat meihin yhteyden tarvittaessa sähköpostilla.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.10.

Sakari on käynyt viikko sitten loppuun Selkärangan manuaalisen tutkimisen kurssin (C1-C2).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8.9.

Sakari oli jo toisen viikonlopun Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssilla (OMT - C1-C2 kurssi). Nyt perehdyttiin kaularangan ja rintarangan tutkimiseen ja hoitoon. Vielä on kaksi viikonloppua jäljellä.

P.S. Ensiviikolle on vielä vapaita fysioterapia- ja hieronta-aikoja molemmille.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14.8.

Sakari on viikon akupunktio-jatkokurssilla! Katsotaan, mitä uusia oppeja hän tuo matkassaan. Palaamme hoitolaitokselle maanantaina 19.8. Viikon aikana saat meidät kiinni puhelimitse normaaliin tapaan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
29.5.

Meiltä saat nyt myös akupunktiota! Akupunktio on tehokas hoitomuoto mm. migreeniin, päänsärkyyn ja jännitysniskaan. Se lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia. Parhaimman avun saat hoitosarjoista. Tule kokeilemaan. Hinta 30min / 30€ , 45min / 34€ ja hoitosarja 4 kertaa / 90€. Saat halutessasi akupunktiota myös hieronnan tai fysioterapian yhteydessä 2 € neulamaksulla.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
22.-26.5.

Sakari on akupunktiokoulutuksessa Huhmarissa, ja toimipiste on suljettu! Pian saat meiltä myös akupunktiota joko fysioterapian yhteydessä tai erillisenä hoitona.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.-11.5. 2013

Olemme molemmat Suomen urheilufysioterapeuttien koulutuksessa Jyväskylässä. Aiheena on urheilijan polvi, nilkka ja jalkaterä. Syksyllä kartutamme osaamista tuki- ja liikuntaelimistöstä ja käymme muutkin SUFT:n koulutukset. Jos sinulla on alaraajojen alueella ongelmia, tule meille, niin tehdään sinulle tarkka jalkateräanalyysi.